Geschiedenis

CERCO: met 65 jaar ervaring gewapend voor de toekomst

1950

Cerco wordt opgericht door de heer René Peeters en houdt zich aanvankelijk bezig met grote wegen- en civieltechnische werken in Belgisch Kongo …

1959

Na tien jaar gebruik en exploitatie van wegmachines gaat Cerco zich ook toeleggen op boormachines. Het contract voor de ontginning van de kobaltmijnen van Union minière – 150 mensen voor de ontginning van kobalt – loopt tot 1963 en zorgt ervoor dat Cerco flink wat exploitatietechnieken voor steengroeves onder de knie krijgt.

MrPeeters-900

1959-1

1959-3

1959-2

1963

Na de gebeurtenissen in Kongo stort Cerco zich op de ontsluiting van steengroeves in België. Onze belangrijkste klant, de groeven van Quenast, is en blijft de Europese leider van de sector, met meer dan 2.000.000 ontgonnen ton. Ook heel wat andere steengroeves worden door onze machines « ontsloten »…

1963-900

1968_1973-900

Van 1968 tot 1973

Het bedrijf blijft groeien. Auto’s zijn gemeengoed geworden en het Belgische autowegennet breidt aanzienlijk uit tot aan de … oliecrisis. Tegen dan beheersen wij ten volle onze machines voor civieltechnische werken, die in 10 jaar tijd aanzienlijk zijn gemoderniseerd, en hebben wij heel wat snelwegen uitgegraven die dan volop worden aangelegd.

1975

1975-2-900

Na 25 jaar ervaring met de exploitatie van machines op de werf besluiten wij onze uitgebreide kennis ten dienste te stellen van het hele raderwerk van deze kracht- en precisiemachines. Omdat de beheersing van het mechanische vermogen voor constructiedoeleinden geen enkel geheim meer heeft voor ons team, besluiten wij onze knowhow te delen met onze klanten. Er wordt een departement aan- en verkoop van materieel opgericht dat is gespecialiseerd in stijve Dumpers (destijds max. 45 ton). Geleidelijk aan groeit dit departement rond een hecht team, dat actief is in alle sectoren die dit soort machines veelvuldig gebruiken: cementbedrijven, steengroeves en grote aannemers van overheidswerken.

ir

1980

Cerco wordt exclusief verdeler van het boormaterieel van Ingersoll-Rand: aan- en verkoop, onderhoud van nieuw en tweedehandsmaterieel… niets in deze sector ontgaat ons nog. Ingersoll Rand is de onbetwiste nummer één in boormachines…

1985-2-900

1985

Terug naar onze eerste liefde met de oprichting van een nieuwe structuur die Swalmec heet en is gespecialiseerd in groeve-exploitatie. Zij verhuurt gespecialiseerd werfmaterieel en/of teams: ontsluiting, boring-schieting, lading, transport en breking. Alle aspecten van de groeve-exploitatie komen aan bod, tot grote voldoening van de klant. Meer informatie over Swalmec vindt u op www.swalmec.be.

1996

Oprichting van Cefor, specialist in boorwerken voor steengroeves.

2005

Renovatie van gebouwen (kantoren en werkplaatsen)

old-office
now-office

2009

Na de overname van Ingersoll Rand door Atlas Copco wendt Cerco zich tot Sandvik. Het wordt de verdeler van het boormaterieel van het bedrijf: aankoop, verkoop, onderhoud van nieuwe en tweedehandsmachines voor de Benelux.

sandvik

2012

Met de overname van Geoprobe® Environmental Technologies, dat zich toelegt op de verkoop van sondeermachines en -werktuigen van het merk Geoprobe®, brengt Cerco nog meer verscheidenheid in zijn booractiviteiten.

Deze machines, die worden ontwikkeld en geproduceerd in de Verenigde Staten, zijn vooral bedoeld voor de milieu- en geotechnische industrie: ze nemen grond-, bodemgas- en grondwatermonsters om daarin vervuilende stoffen op te sporen en er iets aan te doen.

Meer informatie vindt u op www.geoprobe.be.

 

Al meer dan 60 jaar maakt Cerco gebruik van mechanische kracht voor bouwwerken. Vandaag, als specialist in de aan- en verkoop van nieuw en tweedehandsmaterieel en als verdeler van verschillende grote merken, kan de onderneming er prat op gaan dat zij haar plaats heeft veroverd en een goudmijn heeft aangeboord, met de bedoeling haar klanten het allerbeste te kunnen bieden.

Reactiemogelijkheid is gesloten